Antalya’da İki Ayda 13 Ukraynalı Turist Öldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Vyacheslav Khomenko tarafından açıklandığına göre Mayıs ve Haziran 2019 döneminde 13 Ukraynalı Antalya’da vefat etti. Bu kişiler çoğunlukla yaşlı tatilcilerden oluşmaktadır.

Delo.ua’nın haberine göre,  “Sebeplerin ilki kalp krizi. Denize gidip boğulan bazı yaşlı insanlar da var. Buraya tedavi için gelen ve ne yazık ki hastanede vefat edenler var. İçlerinde kanser hastası olanlar var.” denildi.

Ayrıca, Ukraynalıların tatilde karşılaştıkları sorunların çoğunun genel davranış kurallarına uymamasından kaynaklandığını da sözlerine ekledi ve örnek olarak sarhoşken denizde yüzmeyi verdi.

Khomenko, “Doğal bir ölümle ölen, ancak sebeplerin anlaşılamadığı Ukrayna vatandaşları da var. Savcılığın bu davalarla ilgilendiği ve mağdurların yakınlarına bu davaların sonuçlarından haberdar olacağını.” belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com