Ankara’da Holodomor Soykırımı Konuşulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı bilim adamları Stanislav Kulçınskıy ve Volodımır Vasılenko, Ankara’da düzenlenen konferansta Holodomor soykırımını anlatacaklar.

Ankara’da Holodomor ile ilgili konferans düzenlenecek.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) işbirliğiyle Türkiye Milli Kütüphanesinde 4 Aralık, Salı günü Sovyet döneminin korkunç kıyımı Holodomor ile ilgili bir konferans düzenleyecek.

Konferansta Holodomor’un dünya çapında soykırım olarak kabul edilmesi için çaba gösteren Ukraynalı bilim adamları Stanislav Kulçinskiy ve Volodımır Vasılenko konuşmacı olarak katılacak.

Etkinlik çerçevesinde Holodomor ile ilgili Türkçeye çevrilenUkrayna’da 1932-1933 Yılları Arasında Holodomor: Nasıl? Neden?” ve “1932-1933 Yılları Arasında Yaşanmış ve Soykırım Suçu Olarak Nitelendirilen Holodomor’u Hukukî Anlamda Değerlendirme Detodolojisi” isimli kitapları tanıtılacak, ayrıca Holodomor ile ilgili sergi açılışı gerçekleştirilecek.

Kaynak: qha.com.ua/tr

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com