Amerikalı generalden, Türkiye, Kırım platformunda olmazsa olmaz çıkışı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa’daki ABD kuvvetlerinin komutanı Korgeneral Ben Hodges, Türkiye’nin Kırım Platformu’na zorunlu bir katılımcı olması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda, Kırım Tatarlarının yaşadıkları sorunların, Türk liderliğini Rusya Federasyonu’nun bir parçası olarak, işgal altındaki Kırım’ı tanımamaya zorlayan ana faktör olarak görüyor.

Ben Hodges “Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin platformunun önemli olduğunu düşünüyorum. Ve Türkiye tam da bu platformun parçası olması gereken ülke. Çünkü bölgedeki tüm ülkeler arasında Türkiye’nin kendi çıkarı var. Ve bunlar Kırım Tatarları. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım işgalini tanımadığını ve Ukrayna’yı desteklediğini kamuoyuna açıklamasına neden olan belki de ana faktör budur.” dedi.

Yeni müzakere platformunun ilk zirvesinin yapılacağı Mayıs ayında Türkiye’nin hangi stratejiyi seçeceği ve “Kırım Platformu”na başka kimlerin katılacağı belli olacak. Ukrayna tarafı, toplantının internet üzerinden değil canlı olarak yapılması konusunda ısrarlı davranıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com