“Amaçsız” yabancıların Ukrayna’ya girmesine izin verilmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’ya giriş yapan yabancılardan, ülkeye ziyaretin amacını açıklayabilmeleri ve ilgili belgeleri (bir sigorta poliçesi ve negatif koronavirüs test sonucu) sunmaları istenecek.

Devlet Sınır Teşkilatı Başkanı Andrey Demçenko 24 TV kanalında, yabancılar ziyaretin amacını söyleyemezlerse, Ukrayna’ya girmelerine izin verilmeyebileceğini belirtti.

“Yabancılar için yaş ve cinsiyet sınırlamalarına ilişkin başka ayrı normlar yok. Ancak, yabancıların mevzuatımıza uymaları ve Ukrayna’ya seyahatlerinin amacını onaylamaları gerekmektedir. Birisi bunu yapamazsa, o zaman bu tür yabancı vatandaşların ülkemize girişleri reddedilebilir” diyerek, şu anda yolcu trafiğinin giriş çıkış için günde yaklaşık 50-60 bin kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Hükümet 7 Nisan tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Ukrayna’ya girerken 12 yaşın altındaki yabancılar ve vatansız kişiler için negatif PCR testi ihtiyacını ortadan kaldırmaya karar verdi.

Ayrıca, Ukrayna’da yaşayan yabancılar ve vatansız kişiler için, şartları gevşeterek, onları ülke vatandaşları ile aynı hale getirdiler. Şu andan itibaren, Ukrayna’ya girmek için devlet sınırını geçerken, Ukrayna’da kalıcı olarak ikamet eden yabancılar ve vatansız kişiler ile Ukrayna vatandaşlarının bir PCR testi veya kendi kendine tecrit / gözlem yapması gerekmektedir.

Hükümet ayrıca, seyahat anından en fazla 72 saat evvel yapılmış negatif bir PCR testine sahip olmaları durumunda yolcuların uluslararası trafikte karayolu ile de taşınmasına izin verdi (daha önce 48 saat önce yapılması gerekiyordu).

Mart ayının sonunda Ukrayna, yabancılar için sınırını geçme kurallarını değiştirdi. COVID-19 tedavi ve gözlem masraflarını karşılayan bir sigorta poliçesine sahip olmaları ve poliçenin Ukrayna’daki tüm kalış süresince geçerli olması gerekmektedir

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com