Almanya, Ukrayna için bir Marshall Planı taslağı geliştiriyor, G7 üyeleriyle tartışılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Almanya’da yapılacak olan zirvede G7 ülkeleri liderleriyle “Ukrayna için Marshall planının” ana hatlarını görüşmek istediğini söyledi.

Alman Şansölyesi Olaf Scholz AP News’te yayınlanan habere göre, Scholz, önümüzdeki hafta Bavyera’da yapılacak yıllık G7 zirvesinde Ukrayna’ya uzun vadeli destek konusunda birleşik bir cephe kurmayı umuyor. Dünyanın önde gelen ekonomik güçlerini içeren G7 ülkeleri ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada ve Japonya’dan oluşuyor.

Erdoğan, Britanya ve Estonya başbakanlarıyla Ukrayna’nın tahıl ihracatını görüştü

Uzun yıllar boyunca Ukrayna’nın yeniden inşasını finanse etmek için milyarlarca dolara ihtiyaç duyulacağını ve ileriye dönük planın ancak Avrupa ülkeleri, diğer büyük bağışçı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar birlikte çalışırsa işe yarayacağını belirten Almanya şansölyesi, böyle bir kurtarma planının yapısının gerçekten çok önemli olduğuna inanıyor: Uluslararası koordinasyonun nasıl yürütüleceği, yatırım önceliklerinin nasıl belirleneceği vb.

Scholz ayrıca, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile birlikte Almanya’nın G7 Başkanlığı himayesinde Ukrayna’nın restorasyonu konusunda bir uzmanlar konferansı düzenlemeyi planladığını da söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com