Almanlardan Odessa bölgesine üç rüzgar santrali projesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Alman şirketi Notus Energy, 2022 yılına kadar Odessa bölgesinde üç rüzgar santrali kurmayı planlıyor.

Finance.ua’nın haberine göre, Şirketin temsilcisi Otto Hannes Geiner ve Odessa bölgesel devlet idaresi başkanı Maksim Kutsiy bir işbirliği muhtırası imzaladı.

Otto Hannes Geiner, “Bir yıl önce Ukrayna’yı düşünmeye başladık, Odessa projeleriyle tanıştık ve bu projenin ortak uygulanması konusunda anlaştık” dedi.

Her üç projede Ovidiopolskiy bölgesi topraklarında inşa edilecek: Libental, Roksolaniyy ilçe merkezi ve köyleri yakınında.

Özellikle, Avanhardivskiy bölgesinde 120 MW, , Roksolanovskiy köyü topraklarında 88 MW ve Ovidiopolskiy köyü topraklarında 93.5 MW kapasiteye sahip rüzgar santrali kurulacaktır.

Almanlar, santrallerinin inşasına 452 milyon avro yatırım yapmaya hazır. Birincisi için 180 milyon, ikincisi için 132 milyon ve üçüncüsü için 140 milyon avro yatırım yapacaklar. 2020’de rüzgar enerjisi santrallerinin inşaatına başlamayı ve 2022’de faaliyete geçirmeyi planlıyorlar.

Maksim Kutsiy “Enerji nakil hatları, elektrik alt istasyonları inşa edilecek ve bölgenin enerji güvenliğini sağlayacak mevcut alt istasyonların ve diğer tesislerin yeniden yapılandırılması sağlanacaktır. Almanlar, inşa edilen her rüzgar türbini için 30 bin avro yerel altyapı ve sosyal tesislere yatırım yapıyor. Ve en önemlisi, bu, çevreyi ve yenilenebilir enerjinin gelişimini korumak için başka bir adımdır.” dedi.

Odessa bölgesinde halihazırda üç rüzgar çiftliği bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com