Aile içi şiddetten ötürü ilk tutuklama Kiev’de gerçekleşti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev savcılığının basın servisinden yapılan açıklamaya göre Kiev bölge mahkemesi aile içi şiddete ilişkin ilk cezasını yayınlayarak bir kişiyi üç ay mahkum etti.

Mahkumiyet, ailede sistematik olarak psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan 33 yaşındaki kadının şikayetiyle oldu.

“Ocak-Ekim 2019 tarihleri arasında, aile içi şiddetten ötürü 9 kez idari soruşturmaya tabi tutulan kişi (İdari Suçlar Kanunu Madde 173-2), düzenlenen idari protokollere rağmen davranışlarına devam etti. Kiev Savcılığı, saldırgan davranışlar gösteren kişinin 3 ay tutuklanmasına ve mahkeme salonunda gözaltına alınmasına karar verdi.” denildi.

Bakınız: Lviv’de Bir Kadın Kızını Seks Tacirlerine Satmaya Çalıştı

“Aile İçi Şiddete Karşı Önlemler ve Karşı Koyma” yasası 11 Ocak’ta yürürlüğe girdi. Bu yasa 2017 Aralık başında parlamento tarafından kabul edildi. Ağırlaştırıcı belgenin normu 11 Ocak 2018’de yürürlüğe girdi. Ancak, yasanın normlarının büyük çoğunluğu resmi gazetedede yayınlanmasından bir yıl sonra, yani 11 Ocak 2019’da yürürlüğe girdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com