AGİT: Rusya, Donbass’ta kontrollü tırmanma taktikleri kullanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

AGİT Ukrayna daimi temsilcisi, Rusya’nın ayrı ayrı silahlı provokasyonlar düzenleyerek Ukrayna’yı çözüm şartlarını kabul etmeye zorlamak istediğini söyledi.

AGİT Rusya, Donbass'ta kontrollü tırmanma taktikleri kullanıyor

Ukrinform’un haberine göre, Viyana’daki AGİT Daimi Konseyi toplantısında, Ukrayna Daimi Temsilcisi Yevgeni Tsimbalyuk tarafından Viyana’daki uluslararası kuruluşlara Rusya’nın, Ukrayna’yı Rusya’nın yerleşim koşullarını kabul etmeye zorlamak için ayrı noktalarda silahlı provokasyonlar düzenleyerek Donbass’ta kontrollü tırmanma taktikleri kullanmaya devam ettiğini ifade etti.

Tsimbalyuk, “Rusya’nın ne yaptığını açıkça anlıyoruz. Rusya kontrollü tırmanma taktiklerini kullanmaya devam ediyor. Çatışmalar patlak verirse, o zaman Ukrayna’yı Kremlin tarafından tanımlanan talepleri kabul etmeye zorlayabileceklerini düşünüyorlar. Bu şekilde bir gözdağı oluşturuyorlar, çatışmalar bu sayede kendi önerdikleri çözümün kabul edilmesi için bir baskı aracına dönüşecek.” dedi.

Ateşkesi desteklemek için ek önlemler paketinin başladığı 27 Temmuz’dan bu yana, ihlallerin sayısının rekor düzeyde düştüğünü ve bunun çatışma bölgesindeki siviller için güvenlik durumunu önemli ölçüde iyileştirdiğini ve muharebe kayıplarını en aza indirdiğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com