AGİT Donbass’ta 900’den fazla ateşkes ihlali kaydetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

AGİT tarafından yayınlanan raporda belirtildiğine göre Donbass’ta ateşkesin başlamasından bu yana AGİT misyonu, 152’si patlama olmak üzere 908 ihlal kaydetti.

AGİT Donbass'ta 900'den fazla ateşkes ihlali kaydetti

İnsansız hava aracı kullanan gözlemciler ayrıca, ayrılıkçıların Donetsk havaalanı yakınlarındaki 23 tanksavar mayınını da tespit etti.

27 Temmuz’dan raporlama döneminin sonuna kadar, gözlemciler Donetsk ve Lugansk bölgelerinde toplam 908 ateşkes ihlali kaydetti. Ayrıca 741 patlama ve atış, iki tanımsız mühimmat ve 13 işaret fişeği kaydedildi.

Son olarak, 1 Eylül’de, bir drone kullanan gözlemciler, kontrolsüz bir bölgede, yıkılan Donetsk havaalanı yakınında ayrılıkçılara ait 23 tanksavar mayını tespit ettiler.

Donbass’ın yakınlarında ise tek bir bomba kaydedilmedi. Müşterek Kuvvetler Harekat bölgesindeki Ukrayna ordusu yangınları söndürmek ve hasarlı evleri restore etmekle meşgul.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com