Ağır tonajlı araçların Kiev’e girişleri kısıtlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

18 Mayıs’tan itibaren büyük ve ağır araçların Kiev’e girişi kısıtlandı. Başkentin girişlerinde 5 otomatik boyut ve ağırlık kontrol sistemi hizmete başladı.

Tartı Ağır tonajlı araçlar

Epravda’nın verdiği habere göre, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko bir online basın toplantısında yaptığı açıklamada. “Evet, bugünden itibaren büyük ve ağır araçların başkentine girişi kısıtladık. Kısıtlamalar sabah 7:00-10:00 ve akşam 17:00-20:00 arasında uygulanacak.”

Bu tür arabaların ağırlık ölçümleri ile ilgili olarak “Birkaç gün önce, Altyapı Bakanlığı ve Ukrayna Ulaştırma Güvenliği Devlet Servisi ile birlikte 5 otomatik boyut ve ağırlık kontrol sisteminin çalışmasını başlattık. Başkentin tüm girişlerinde günün her saatinde çalışıyorlar.” dedi.

Yapılan denemeler, ağır yük araçlarının ortalama % 20’sinin trafiğin tıkanık olduğu saatlerde Kiev’den geçtiğini gösterdiğini belirten Kliçko “Bu nedenle, bu tür komplekslerin gece gündüz çalışması, Kiev’i ağır taşıyıcılara kapatmak için önemli bir adımdır. Sürekli kontrol ve para cezaları, bu tür taşıyıcıları şehir içinde seyahat etmemeye zorlayacaktır. Bizim için önemlidir, çünkü aşırı yüklü kamyonlar yollarımızı bozmaktadır. Yeni olan yollar da dahil. Ve yaz aylarında sorun iki kat daha önemli, çünkü ısı sırasında yollar ağır araçlardan daha fazla etkilenmektedir.” diye vurguladı .

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com