AB’ye kaçak gitmeye çalışan 2 Türk ile 4 Suriyeli yakalandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

AB’ye yasadışı olarak girme niyetinde olan altı yasadışı göçmen, Polonya sınırı yakınlarındaki Lviv müfrezesinin sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı.

Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı operasyon biriminin devriye uygulaması sırasında, Mshanets şubesi ekibi, içinde altı yabancı bulunan bir aracı durdurdu. Görüşme sırasında aralarında üç kadının da bulunduğu yolcular, yolculuklarının amacını ve rotasını net olarak belirtemedi.

Sınır muhafızları daha sonra iki kişinin Türk vatandaşı ve dördünün Suriye vatandaşı olduğunu öğrendi. Türklerin yanlarında kimlik kartları bulunmasına rağmen Suriyeliler belgesizdi.

İlgili kanunun “Yasadışı geçiş veya Ukrayna devlet sınırından yasadışı geçiş girişimi” kapsamında yabancılar sınır birimine götürüldü.

Taksi şoförü ise “Yabancıların ve vatansız kişilerin Ukrayna toprakları üzerinden yasadışı taşınması” kapsamında gözaltına alındı. Soruşturmalar devam etmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com