ABD finans kurumlarından 6 milyon dolar çalan bilgisayar korsanı Kiev’de tutuklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İçişleri Bakanlığı basın servisinden bildirildiğine göre Kiev’de siber polis, Amerikan finans kurumlarına ait hesaplardan 6 milyon dolar çaldığı düşünülen şüpheli bir yabancıyı gözaltına aldı.

ABD’li kolluk kuvvetlerinden kaçan 32 yaşındaki kişi, Kiev’deki en pahalı otellerden birinde kalıyordu.

“Uluslararası hukuki yardım çerçevesinde Siber Polis Dairesi, Ulusal Polis Soruşturması ve Ulusal Ceza Soruşturma Dairesi çalışanları, Ukrayna Cumhuriyet Başsavcılığının usule uygun yönetiminde, siber suçları işleyen bir yabancıyı tutukladı” denildi.

Bakınız: Ukrayna’da siber suç sayısı iki katına çıktı

Kişinin cezai faaliyeti ile ilgili soruşturma 2010 yılında Federal Soruşturma Bürosu ve Amerika Birleşik Devletleri Mali Suç Soruşturma Servisi (FNTT) çalışanları tarafından başlatılmıştır. 2019 yılında Ukrayna, bir hacker’ın aranması ve gözaltına alınmasında uluslararası adli yardım talebinde bulundu. Tutuklunun Amerikan makamlarına iadesi konusuna karar verildi .

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com