ABD Dışişleri’nden iki Ukraynalı hacker hakkında bilgi getirene 2 milyon dolar ödül

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki Amerikan Büyükelçiliği’nin internet sitesinde de yayınlanan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun açıklamasına göre ABD Dışişleri Bakanlığı araması olan iki Ukraynalı hacker hakkında bilgi getirenlere her kişi için 1 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı.

Hacker

Yapılan açıklamada “ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna vatandaşlarının tutuklanmasına ve / veya mahkum edilmesine yardımcı olacak bilgiler için (her aranan kişi için) 1 milyon dolara kadar bir ödül duyurdu.” denildi.

ABD Gizli Servisi’nin, her iki Ukraynalıya karşı, menkul kıymet sahtekarlığı, elektronik sahtekarlık ve siber sahtekarlık yapmak için komplo da dahil olmak üzere 16 madde altında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı.

Pompeo, “15 Ocak 2019’da New Jersey Bölgesi’ndeki federal büyük jüri, Artem Radchenko ve Oleksandr Ieremenko’yu menkul kıymet sahtekarlığı, telefon sahtekarlığı, bilgisayar sahtekarlığı komplosu ve siber sahtekarlık şeklinde 16 farklı suçla suçladı.

İddianamede Radchenko ve Ieremenko’nun Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Elektronik Veri Toplama, Analiz ve Alma (EDGAR) sistemini hacklediği ve gizli, kamuya açık olmayan, finansal bilgiler içeren yıllık ve üç aylık kazanç raporlarının binlerce test versiyonunu çaldığı iddia ediliyor. Sanıklar ve diğerleri, daha sonra bu raporlardaki gizli bilgilere erişimi satarak ve bazı yatırımcılar halka dağıtılmadan önce bu çalıntı bilgiler üzerinde işlem yaparak kazanç elde ettiler.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com