ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ukrayna’da: Desteğimiz sürecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken bir çalışma ziyareti için Kiev’e geldi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Kiev’e Ukrayna ile ABD arasındaki ortaklığı güçlendirme arzusuyla geldim. Bu, Ukraynalı ortaklarımızla süregelen Rus saldırganlığını tartışmak ve reformları destekleme konusunda hem hızı hem de odaklanma ihtiyacını vurgulamak için önemli bir fırsat olacak” şeklinde yazdı.

Blinken’in gelişi hakkında bilinenler

-ABD Dışişleri Bakanı’nın, Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba‘nın davetlisi olarak Kiev’e geldi.

-6 Mayıs’ta Ukrayna ve Amerikan diplomasisinin liderleri görüşmelerde bulunacak. Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesini, siyasi ve güvenlik alanlarında etkileşimi derinleştirmeyi ve ticaret ve yatırımı artırmayı tartışacaklar.

-Blinken ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, diğer üst düzey yetkililer ve sivil toplum temsilcileriyle bir toplantı yapacak.

Blinken: Ülkelerimiz arasında güçlü bir ortaklığı yeniden teyit etmek istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba ile yaptığı toplantıda, Ukrayna ziyaretinin amacının ülkeler arasındaki ortaklığı ve işbirliğini yeniden teyit etmek olduğunu ifade ederek “Ukrayna’ya tekrar gelmekten mutluyum. Çok basit bir nedenden dolayı buradayım: Başkan Biden’i temsil ediyorum. Ülkelerimiz arasındaki güçlü ortaklığın yanı sıra Ukrayna’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına desteğimizi yeniden teyit etmek istiyoruz. Siz demokrasinizi güçlendirirken, kurumlar inşa ederken ve yolsuzlukla savaşırken, size olan desteğimiz sürecek.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmenin ardından Blinken, Kuleba ve Ukrayna Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Metropolitan Epiphanius ile birlikte ülkenin bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden Ukrayna kahramanlarının anı duvarına yaklaştı ve anılarını onurlandırdı.

Erken saatlerde Blinken, Ukraynalı milletvekilleriyle de bir araya geldi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com