ABD Dışişleri Bakanı Blinken önümüzdeki hafta Ukrayna’yı ziyaret edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Blinken’in ziyareti Ukrayna-Rusya ilişkilerinde yaşanan yüksek gerilimle ilgili olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken önümüzdeki hafta Ukrayna’yı ziyaret edecek. Kiev ziyareti, Ukrayna ile Rusya arasındaki ilişkilerde yaşanan yüksek gerilimle bağlantılı.

Ziyaret CBS News tarafından yayınlanan röportajda belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz günlerde Ukrayna sınırında topladığı 100 binden fazla askerden bazılarını geri çağırdığını belirten Blinken “Rusya’nın fiilen işgal ettiği 2014 yılından bu yana herhangi bir zamanda daha fazla kuvvet Ukrayna sınırında yoğunlaşmıştır.” dedi.

Blinken ayrıca Rus birliklerinin Ukrayna sınırlarından çekilmesinin Ukrayna için tam bir güvenliği garanti etmediğini ve Putin’in niyetlerinin tahmin edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında yapılacak görüşme hazırlıklarının arefesin, Blinken’in Ukrayna liderleriyle Kiev’de görüşmeler yapması bekleniyor. Bu, Washington’un Ukrayna’yı desteklediğine ve ona bir müttefik olarak değer verdiğine dair net bir mesaj olacağı düşünülmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com