AB, Ukrayna’yı vizesiz seyahati askıya almakla tehdit ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna vizesiz koşullara uymaya devam ediyor, ancak yolsuzluk, kara para aklama ve organize suçla mücadelede yetersizler sebebiyle AB, Ukrayna’yı vizesiz seyahati askıya almakla tehdit ediyor.

Ukraynalılar Vizesiz Seyahat

Avrupa Komisyonu’nun 4 Ağustos Çarşamba günü vizesiz rejimlerin askıya alınması mekanizması çerçevesinde dördüncü raporunda Ukrayna’nın vize serbestisi koşullarına uymaya devam ettiği, ancak yolsuzluk, kara para aklama ve organize suçla mücadelede yapılması gereken daha çok şey olduğu belirtildi.

Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede verdiği destek için Zelenskiy’e teşekkür etti

AB, Kiev’den AB üye devletlerinde yasadışı olarak kalan Ukrayna vatandaşlarının sayısını azaltma ve asılsız sığınma başvurularını azaltma çabalarını da sürdürmesini talep ediyor. 2020’de üye ülkelerdeki uluslararası koruma için başvuran Ukraynalıların sayısı 6020 oldu. 2019’a göre %37 azalmıştı.

Buna ek olarak, raporda “büyük çaplı yolsuzluk vakalarına odaklamak için yolsuzlukla mücadele kurumlarının ve kolluk kuvvetlerinin etkinliğini artırma” şeklinde bir tavsiye yer alıyor.

Ukrayna’nın beş oblastında göstergeler “yeşil” karantina bölgesine uymuyor

Rapor, organize suç ve kara para aklamayla mücadelenin etkinliğini artırmanın yanı sıra Ukrayna’nın vize politikasını özellikle AB için göç riski oluşturan üçüncü ülkelerle daha tutarlı hale getirmek için bir tavsiye daha içermektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com