AB, Ukraynalı yetkililer tarafından sağlanan koronavirüs istatistiklerine inanmıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa ülkelerinin büyükelçileri Ukrayna’nın koronavirüs enfeksiyonunun gerçek düzeyini bilmediğinden emin olduklarını, bu nedenle Avrupa Havayolları, Ukrayna’ya yapacağı seferleri başlatmak için acele etmiyorlar.

Avrupa birliği Ukrayna koronavirüs Uçak

“Avrupa Gerçeği” gazetesine göre Avrupa ülkelerinin büyükelçileri, Ukrayna’nın gerçek enfeksiyon seviyesini bilmediğinden emin olduklarını söyledi.

Yayında “Son olaylar, örneğin, Ukrayna yetkilileri tarafından yayınlanan istatistikler hileli, kaotik girişler var ve karantinanın kaldırılması için şüpheler bulunuyor.” denildi.

Bunun sonucu olarak, Avrupa hava yollarının Ukrayna’ya uçuşları sürdürme konusundaki isteksizliği olabilir.

19 Mayıs’ta Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı , koronavirüs bulaşma riski yüksek bölgelerde bulunan havaalanları listesine Kiev ve Çernovtsi havaalanlarını da koydu. Yayın, Lviv Havalimanı’nın da yakında bu listeye ekleneceğini öngörüyor. Uygulamada, bu şehirlere uçan tüm uçakların yoğun dezenfeksiyona tabi tutulması gerektiği anlamına gelir. Bu da operasyonu daha pahalı hale getirir ve çalışmalara teknolojik duraklamalar ekleyebilir. AB’de, yaygın salgın imajına sahip olan ülkelerde bile, bu tür havaalanlarının nispeten az olduğu görülmektedir. Örneğin, İtalya ve İspanya’da sadece dört bölge tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır; Fransa ve İsveç’te – sadece başkent.

Peki Ukrayna’daki havaalanları neden bu listeye dahil edildi?

Birincisi, AB’deki yeni enfeksiyonların sayısı son zamanlarda önemli ölçüde düştü, bu nedenle Ukrayna başkentinde günde elli yeni hasta çok fazla. İkincisi, AB, Ukrayna makamları tarafından sağlanan verilere inanmıyor. Bu ise Avrupa Büyükelçileri’nin toplantısındaki tartışmalarda, büyükelçilerin Ukrayna’nın gerçek yayılım bilgisine sahip olmadığını söylemelerinden ileri geliyor.

“Avrupa Gerçeği” iki faktörün Ukrayna ile uçuşların yeniden başlamasını etkileyeceğini varsaymaktadır: Ukrayna’da bir salgının gelişmesi ve Kiev’in AB’yi istatistiklerin doğruluğu konusunda ikna etme yeteneği ve Ukraynalı yetkililerin bir adım geri dönmeye hazır olmaları, yani sınırlarını yabancılara açmaları.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com