AB, Ukraynaca da hizmet veren bir telefon yardım hattı kurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Komisyonu, Rus saldırganlığından kaçan Ukraynalılara bilgi ve yardım sağlamak için Ukraynaca dahil resmi Avrupa dillerinde hizmet veren özel bir telefon hattı kurdu.

Ukrayna Verkhovna Rada Başkan Yardımcısı Elena Kondratyuk tarafından açıklandığına göre yardım hattı savaştan kaçan Ukraynalılara pratik ve faydalı bilgiler ile AB’ye giriş ve seyahat koşulları, eğitim, çalışma veya sağlık gibi haklara ve fırsatlara erişim ile ilgili soruların yanıtlarını verecektir.

Podolyak: Ukrayna savaşı Mayıs’ta bitiremeyecek; ama 2022’de bitirebilir

Yardım hattı Ukrayna içerisinden 00 800 6 7 8 9 10 11 (ücretsiz) ve AB içinden +32 22 99 96 96 (uluslararası standart tarifeler geçerlidir) numaralı telefondan aranabilecektir.

Yardım hattı ayrıca resmi AB dillerinde ve Rusça olarak da mevcuttur. Ek olarak, ücretsiz bir geri arama hizmeti için web sitesinden form doldurulabilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com