AB-Ukrayna Zirvesi 6 Ekim’de Brüksel’de yapılacak.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki bir telefon görüşmesinde verilen karara göre Avrupa Birliği ile Ukrayna arasında zirve 6 Ekim’de Brüksel’de yapılacak.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel Twitter mesajında “Telefon görüşmesi sırasında Zelenskiy ve ben 22. Ukrayna-AB zirvesini düzenlemek için 6 Ekim’de Brüksel’de Başkan von der Leyen ile görüşmeyi kabul ettik” diye yazdı.

Daha önce zirvenin 1 Ekim’de yapılması planlanıyordu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Avrupa Birliği’nin dış ve güvenlik politikasından sorumlu yüksek temsilcisi Josep Borrell ile yaptığı telefon görüşmesinde zirve hazırlıklarını ele aldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı basın servisi, “Bakan, Ukrayna’nın Ortaklık Anlaşması’nın uygulanmasında kararlılığını sürdürdüğünü ve daha fazla düzenleyici yakınlaşma ve AB İç Pazarına kademeli ekonomik entegrasyon için çaba gösterdiğini söyledi.” dedi.

Borrell, buna karşılık, Ukrayna’ya karşı dostane bir kişisel tavırdan emin olarak, gelecekte Ukrayna ile AB arasındaki siyasi birlikteliği ve ekonomik entegrasyonu daha da derinleştirmek için dinamik bir siyasi diyalog ve güçlü ortaklıklar sürdürmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com