AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesinde Kırım’ın İşgali Vurgulandı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

AB Liderler Zirvesi, Kırım’ın Rusya tarafından işgalini kınadı ve Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği bir kere daha deklare etti.

“Yevropeyska Pravda”nın haberine aktardığına göre 21-22 Mart tarihleri arasında Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesinin sonuç bildirgesinde Kırım’ın işgali ve Ukrayna’ya olan destek vurgulandı.

AB üyesi olan 27 ülkenin hepsinin onayladığı açıklamada “Rusya tarafından Kırım ve Sivastopol (Akyar) şehrinin işgalinden 5 yıl sonra AB, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü destekleme konusunda kararlı kalıyor” ifadesi kullanıldı.

Bildirgede uluslararası hukukun ihlali olan ve uluslararası güvenlik için doğrudan tehlike teşkil eden Kırım’ın işgalinin tanınmadığı ve kınanmaya devam edileceği bir kere daha deklare edilerek, “AB, eskiden de olduğu gibi Kırım’ın işgalini tanımama politikasını takip etmeye devam etmektedir” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com