AB, 6 yılda reformlar için Ukrayna’ya 15 milyar euro mali yardım tahsis etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Birliği Ukrayna Delegasyonu Başkanı Matti Maasikas tarafından Ukrayna ile AB arasındaki Ortaklık Anlaşmasının uygulanmasını koordine edecek komisyonun toplantısında ifade edildiğine göre AB, 2014 yılından itibaren Ukrayna’nın reformları için 15 milyar euro tahsis etti.

Maasikas “Anlaşmanın ekonomik kısmının uygulandığı dört yıllık süre boyunca, aramızdaki ticaret % 65 arttı ve Avrupa Birliği, Ukrayna’nın en büyük ticaret ortağı oldu. 2014 yılından bu yana, Avrupa Birliği ve Avrupa finans kurumları eşi görülmemiş bir mali yardım paketini harekete geçirdiler: Ukrayna’daki reformlar için 15 milyar avro tahsis etti, tabii ki koşullarla, bazen çok zor olarak.” diye açıkladı.

2014 yılında Avrupa Birliği ve Ukrayna arasında, AB ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde yeni bir dönemin başlangıcına işaret eden Ortaklık Anlaşması imzalandı.

Anlaşma, Ukrayna ile Avrupa Birliği arasında yakınlaşmanın temel aracıdır. Anlaşmanın ekonomik kısmı – derin ve kapsamlı bir serbest ticaret bölgesinde – Ukrayna’ya ticari ilişkileri ve ekonomik kalkınmayı genişletme fırsatı sunarken, yeni pazarlar açmakta, çeşitli sektörlerdeki mevzuat, standartlar ve düzenlemelerin uyarlanmasına katkıda bulunmaktadır. Ek olarak, AB standartlarının Ukrayna ekonomisinin kilit sektörlerine entegre edilmesine de yardımcı olacaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com