6 binden fazla Ukraynalı yurtdışında hapiste

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Verkhovna Rada, yurtdışındaki cezaevlerinde yatan Ukrayna vatandaşlarını Ukrayna’ya getirme planı üzerinde çalışmaya başladı. Dünyanın farklı ülkelerinde 6,180 Ukraynalı hapis cezasına çarptırıldı.

Çalışma grubu başkanı ve Parlamentonun İnsan Hakları Komitesi olan Dmitri Lubinets ”Yunan hapishanelerinde yasadışı göçmen geçişiyle suçlanan 168 Ukraynalı bulunuyor. Örgütlü suç grupları, sıklıkla turist gemileri üzerinde çalışacakları iddiasıyla kandırdıkları, ancak aslında yasadışı işlemlere soktukları kişilerin ceza almasına neden oldular. Bu kişilere verilen cezalar 20 ila 280 yıl arasındadır.” dedi.

Lubinets’e göre yakın gelecekte hükümet, tutuklu Ukraynalıları vatanlarına iade etmek için somut adımlar atacak. Her şeyden önce, Yunan cezaevlerinde mahkumların geri dönüşüne karar verilecek.

Bakınız: Avrupa’ya Türkleri kaçıran Ukrayna’daki çete çökertildi (Video)

Ukrayna hükümeti suçluları cezalandırmanın temel yönteminden uzaklaşarak hapishanelerin üçte birini kapatmak niyetinde olduğu açıklanmıştı. Adalet Bakanlığı, hapis cezasını Avrupa’da kullanılan yöntemlerle değiştirmeyi öneriyor: bir rehabilitasyon programı, kısmi izolasyon veya elektronik bilezik takılması şeklinde ceza verilmesi bunlar içerisinde yer alıyor.

Bugün Ukrayna’da 100’den fazla hapishane var.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com