500 milyon dolarlık yatırım: OKKO Group’tan Karpatlar’a yeni bir kayak merkezi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2021’de OKKO Group, Lviv bölgesi Slav Birleşik Bölgesel Topluluğu topraklarında bir kayak merkezi inşaatına başlamayı planlıyor, yatırım tutarı 500 milyon dolar olacak

İnterfax ajansının haberine göre, Lviv Bölge Devlet İdaresi Turizm ve Tatil Köyleri Dairesi Başkan Yardımcısı Taras Lozinskiy Bu, yaklaşık dört yıl sürecek çok uzun bir proje. 2021’de başlıyor. Şimdi tüm arazi sorunları çözüldü, bir sonraki adım projenin geliştirilmesi, tasarım tahminleri ve inşaat çalışmalarının başlaması.” dedi.

Kayak ve tatil merkezi Verkhnyaya Rozhanka ve Volosyanka köylerinde Slavske’den 15 km uzaklıkta inşa edileceğini belirten Lozinskiy “Avusturyalı uzmanlar eğimleri, dağların yüksekliğini, altyapıyı incelemeye geldi ve bu yerleşim yerleri stratejiye dahil edildi.” dedi.

“OKKO Group, tüm şirketlerini Slavske’de tescil ettirdi ve bu sebeple şirket tarafından ödenen vergi burada ödeniyor. Yetkili, bu fonlar kayak altyapısının geliştirilmesine, Slavske markasına, yol onarımına ve topluluk gelişimine yatırılacak.” diyen yetkili teknik açıdan tesisin Bukovel Kayak Merkezi’nin 8-9 yıl önünde olacağını, komplekste 60 km’den fazla parkur bulunacağını ve projenin 3 aşamada uygulanacağını belirtti.

OKKO Group, amiral gemisi “OKKO” benzin dolum istasyonları ağı olan bir holding şirketidir. OKKO Grubu üretim, ticaret, inşaat, sigorta, bakım ve diğer hizmetler alanlarında 10’dan fazla sektörde faaliyet göstermektedir. Holding bünyesinde ayrıca inşaat ve konut projeleri geliştiren Vash Dominşaat şirketi de bulunmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com