43’ü Azov taburundan 144 Ukraynalı asker esir değişimi ile serbest bırakıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre gerçekleştirilen büyük çaplı bir esir değişim sırasında, Ukrayna’nın 144 askeri serbest bırakıldı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Başkanı Kirill Budanov yayınladığı mesajda “144 Ukraynalı askerin eve döndüğü başka bir mahkum değişimi yapıldı. Bu, tam ölçekli bir Rus işgalinin başlangıcından bu yana yapılan en büyük esir değişimi. Serbest bırakılan 144 askerin 95’i Azovstal tesislerinde görev yapıyordu. Bunların arasında 43 asker ise Azak alayından.” dedi.

Toplamda, Ulusal Muhafızlardan 59, Deniz Kuvvetlerinden 30, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin diğer birimlerinden 28, Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı’ndan 17, bölgesel savunmadan 9, Ulusal Polis’ten 1 kişi serbest bırakıldı.

Rusya’nın Ukrayna ile savaşında asker kaybı 35 bini aştı

Bunlardan 23’ü subay, 69’u astsubay ve askerdir. Serbest bırakılanların en yaşlısı 65, en genci ise 19 yaşında.

Aynı zamanda, serbest bırakılan Ukraynalı askerlerin çoğunun ciddi yaralanmalara sahip olduğu kaydedildi. Bunlar genel olarak ateşli silah ve şarapnel yaraları, patlayıcı yaralanmaları, yanıklar, kırıklar, uzuv amputasyonları. 

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com