36 ülke Ukrayna’ya girişlerde kırmızı bölgeden sayılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, 4 Aralık 2020 tarihinde kırmızı bölgeye 36 ülkeyi dahil etti, bunlardan 24’ü yüksek COVID-19 insidansı nedeniyle listeye alınırken, 12’si istatistik eksikliğinden dolayı listeye alındı.

dünya koronavirüs

Bir ülkenin kırmızı listede tanımlanabilmesi için, son 14 günde 100 bin nüfus başına 493.9’dan fazla COVID-19 vakası kaydetmesi gerekiyor. Bir hafta önce, Ukrayna Sağlık Bakanlığı 451.8 vakayı eşik olarak belirlemişti.

Vaka sayısı ile daha önce kırmızı listede yer alan Fransa ve Bosna Hersek yeşil listeye alındı. Bu ülkelerden Ukrayna’ya gelenler karantinaya girip koronavirüs testleri yaptırmasına gerek yok.

Gürcistan, son 14 günde 100 bin nüfus başına 1,457.2 COVID-19 vakası ile yeni kırmızı listenin başında yer aldı. Sırbistan, Lüksemburg, Karadağ ve Hırvatistan da yüksek insidans oranına sahip ilk beş ülke arasında yer almaktadır.

Ukraynalı turistlere açık olan Rusya, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Mısır, Maldivler ve Dominik Cumhuriyeti hala yeşil listede yer almaktadır.

Ukrayna’ya giriş kuralları

Ukrayna, hem vatandaşları hem de yabancılar ve vatansız kişiler için ülkeye giriş izni veriyor. Yabancılar yanlarında COVID-19 dahil tedaviyi kapsayan sağlık sigortasına sahip olmalıdır.

Yeşil bölge ülkelerinden Ukrayna’ya gelenler karantinaya alınmamaktadır. Bir kişi kırmızı bölgedeki bir ülkeden gelirse, 14 gün kendini tecrit etmek zorundadır.

Kendi kendine izolasyonu sona erdirmek için ise kişi Ukrayna’da bir PCR testine girebilir veya Ukrayna’ya girmeden 48 saat önce yapılan böyle bir analizin sonucunu sunabilir. Karantinanın sonlandırılması koşulu, kişinin hasta olmadığını doğrulayan negatif bir test sonucudur.

Karantina kuralları tüm ziyaretçiler için aynıdır ve yolcunun bulunduğu ülkenin bulunduğu renk bölgesine bağlıdır.

Kırmızı ve yeşil bölgede tanımlı ülkelerin listesine şuradan ulaşabilirsiniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com