Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

4 Nisan’da 35 Ukraynalıyı da taşıyan feribot Türkiye’den ayrıldı. Ve bu sabah Çernomorsk’taki Karadeniz Ticaret Limanı’nda karşılandı.

Ukrayna vatandaşları, Dışişleri Bakanlığı ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu’nun yardımıyla anavatanlarına dönebildiler.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı Laboratuvarı, tüm yolcuların ve mürettebat üyelerinin sağlık kontrolünü yapmak için gemiyeçıktı. Hastalığın belirtileri tespit edilmedi.

Hükümetin kararına göre, tahliye edilen kişiler 14 gün süresince zorunlu gözlem altında olacak ve bunun için gerekli belgeleri imzalayacaklardır.

Ulusal Polis memurlarının eşlik ettiği feribot yolcuları, sağlık çalışanları tarafından Odessa Bölgesel Yönetimi tarafından belirlenmiş sürekli olarak izlenecekleri gözlem üssüne götürüldü.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu’na göre, hava sahasının kapanması, şehirler arasındaki bağlantı ve Türkiye’de güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi nedeniyle, Türkiye’den Ukrayna’ya tek tahliye yolu deniz yolu oldu.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com