31 Ağustos’tan itibaren Ukrayna’da 5 bölgedeki yerleşimler “kırmızı” bölgede olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, bölgelerdeki salgın durum nedeniyle karantina bölgeleri güncellendi. Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun basın servisine göre, “kırmızı” bölge beş bölgedeki yerleşimleri kapsıyor. Kiev iki hafta daha “sarı” bölgede kalacak.

Yayınlanan mesajda, “Teknojenik ve Çevresel Güvenlik ve Acil Durumlar Devlet Komisyonu’nun olağanüstü bir toplantısı bugün yapıldı. 31 Ağustos Pazartesi günü saat 00: 00’dan itibaren, yeni bir salgın bölgeleme işlemeye başlayacak.” denildi.

Kırmızı Bölgeler

Ivano-Frankivsk ve Çernovtsi iki bölgesel merkez olarak “kırmızı” bölgeye dahil edildi. Yeni tanımlamada “kırmızı bölgede” Ivano-Frankivsk, Odessa, Rivne, Ternopil ve Çernovtsi oblastlarına bağlı bazı şehir ve ilçeler de dahil edildi.

Turuncu Bölgeler

Lutsk, Ujgorod, Lviv, Sumy, Ternopil ve Harkov bölgesel merkez olarak turuncu bölgede olmak üzere Volin, Jitomir, Transkarpatya, Ivano-Frankivsk, Kiev, Lviv, Odessa, Rivne, Sumy, Ternopil, Hmelnitskiy, Çernotvsi, Çernigov ve Harkov oblastlarına bağlı bir dizi şehir ve ilçeyi içerecektir.

Sarı Bölge

Vinnitsa, Jitomir, Odessa, Rivne, Hmelnitskiy ve Çernigov bölgesel merkez olarak sarı bölge içerisinde yer alacak. Kiev ise hala “sarı” bölgede.

Ayrıca Vinnitsa, Volin, Jitomir, Transkarpatya, Kiev, Lviv, Odessa, Rivne, Sumy, Ternopil, Harkov, Hmelnitskiy ve Çernigov oblastlarındaki bazı şehir ve ilçeler “sarı” bölge olarak tanımlanacaktır.

Yeni tanımlanan salgın seviyesi bölgeleri 14 gün sürecek şekilde belirlenmiştir.

Bakanlar Kurulu kararında daha detaylı tanımlamalar yapılmıştır: https://www.kmu.gov.ua/news/v-ukrayini-vstanovleno-novi-rivni-epidemichnoyi-nebezpeki-poshirennya-covid-19-rishennya-komisiyi-teb-ta-ns

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com