300 milyon değerinde eroin: Ukrayna üzerinden büyük çaplı kaçakçılık; aralarında Türk de var (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Polisinin Moldova kolluk kuvvetleriyle özel operasyonu: Avrupa Birliği ülkelerine eroin kaçakçılığı yürüten uluslararası bir kanal engellendi

Türkiye ve Moldova vatandaşlarından oluşan grup İran’dan getirilen eroini Ukrayna toprakları üzerinden Avrupa Birliği’ne gönderiyordu. Başarılı bir uluslararası özel operasyon sonucunda polis memurları, piyasa değeri 10 milyon Euro’yu aşan 235 kilogram eroin ele geçirdi. Şu ana kadar grubun yedi üyesi gözaltına alındı.

Ukrayna Ulusal Polisi Başkanı Igor Klimenko, özel operasyon sonucunda İran’da Avrupa Birliği’ne uyuşturucu geçişinin ortadan kaldırıldığını ve durdurulduğunu söyleyerek “Suçlular kurdukları birkaç inşaat şirketi üzerinden içi boş tuğlalarda inşaat malzemeleri kisvesi altında eroini önce Moldova’ya, ardından AB ülkelerine taşıdı. Paketledikleri eroini Moldova Cumhuriyeti’nde kiraladıkları depolarda tutuyorlardı. Özel operasyon sonucunda değeri 10 milyon Euro’yu aşan 235 kilo eroin ele geçirildi” dedi.

Ukrayna Devlet Gümrük Servisi de dahil olmak üzere Ukrayna ve Moldova’dan yaklaşık yüz polisin katıldığı özel operasyon düzenlendi. Klimenko “Sanıklar Türkiye ve Moldova vatandaşlarıdır. Organizatörleri, özellikle geniş çapta uyuşturucu kaçakçılığı ve satışı konusunda uzmanlaşmış, suç geçmişi olan kişilerdir. Aynı zamanda, eroin satışından elde edilen para terör örgütlerini finanse etmekte kullanılıyordu.” dedi.

Tüm sanıklar gözaltına alındı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com