30. Altın Aslan Uluslararası Tiyatro Festivali Lviv’de başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası tiyatro festivali “Altın Aslan 2019”, dünyanın dört bir yanından gelen tiyatroların prodüksiyonları ile Lviv’de başladı.

Bu yık 30’uncusu yapılan tiyatro festivali geleneksel olarak her yıl yapılan bir karnaval alayı ile başladı.

Lviv Belediye Başkanı Andrey Moskalenko tiyatro festivali için “Altın Aslan sadece bir festival değil, aynı zamanda bir Avrupa tiyatro geleneği ve Ukrayna’daki en prestijli tiyatro forumlarından biri. Her yıl Lviv’i büyük bir tiyatro sahnesine dönüştürerek, canlı izlenimler ve duygular yaratıyor.” dedi.

Lviv Tiyatro festivalinin organizatörü Yaroslav Fedorişin ise “Tüm Lviv vatandaşlarını ve şehrin misafirlerini 28 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında performansları ziyaret etmeye davet ediyoruz. Dikkat edin, çünkü bunlar son derece profesyonel yönetmenler tarafından ortaya konulmuş son derece iyi performanslar. Tüm sokak gösterilerimiz ücretsiz.” dedi. Festival boyunca her akşam Lviv Opera Binası’nın önündeki meydan ücretsiz tiyatro gösterileri ve sokak gösterileri için bir sahneye dönüştürülmektedir.

Bakınız: Antalya Ukrayna’nın Lviv Şehri İle Kardeş Şehir Olacak

Altın Aslan katılımcıları Beyaz Rusya, Türkmenistan, Litvanya, Letonya, Estonya, Polonya, Moldova, Sırbistan, Slovakya, Belçika, Fransa, Hollanda, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Rusya, Almanya, Amerika, İngiltere, Kırgızistan, Gürcistan, Yakutistan, Avusturya ve diğer devletler. Festival 6 Ekim’e kadar devam edecek. “Altın Aslan-2019” programına buradan ulaşabilirsiniz. https://city-adm.lviv.ua/news/culture/270527-tsentrom-lvova-proishla-karnavalna-khoda-startuvav-30-yi-mizhnarodnyi-teatralnyi-festyval-zolotyi-lev

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com