30 Ağustos Zafer Bayramı Kiev’de coşkuyla kutlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Kiev’de bulunan büyükelçilik konutunda bir kutlama programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve Türkiye ile Ukrayna milli marşları söylenmesinin ardından Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere davetlilere Türkçe, İngilizce ve Ukraynaca dillerinde hitap etti.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Petrenko içine Türkçe kelimeler yerleştirdiği bir konuşma yaptı.

Büyükelçi Güldere, ayrıca davetliler arasında bulunan Ukrayna ile ortak projeler geliştiren Baykar Savunma şirketi Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a da katılımından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği konutunda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna, T.C. Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Askeri Ataşe Dr. Dz. Alb. Hakan Selim Canca, Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Petrenko, Ukrayna Polis Teşkilatı Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Abroskin, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mihail Titarçuk, Kırım Tatar halkının milli lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milletvekili  Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi, Kırımoğlu’nun danışmanı, Ses (Golos) Partisi milletvekili Rüstem Umerov, Eko Avrasya Ukrayna yönetim kurulu başkanı Evren Damyan, genel sekreter Kadir Çurku ve yönetim kurulu üyeleri, TÜİD Başkanı Burak Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, TUSİB başkanı Zafer Özbay ve yönetim kurulu üyeleri, Ahıska, Gagauz ve Kırım Tatarı Ukrayna vatandaşları ile yabancı ülkelerin diplomatik temsilcileri ve Ukraynalı ve Türk davetliler katıldı.

 

Facebook albümü: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2483829055172216&type=3

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com