24 Ocak’tan sonra “kilitleme” bitecek, Ukrayna daha önce işletilen “turuncu” bölgeye geri dönecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, bu yıl 24 Ocak’tan sonra arttırılmış karantina önlemlerine devam edilmesine gerek olmadığını, o günden sonra Ukrayna’nın daha önce yürürlükte olan “turuncu bölge” kısıtlamalarına geri döneceğini söyledi.

Denis Şmigal

Şmigal “Şimdi yılbaşından Noel’e kadar oluşan zinciri kırıyoruz. Bu kış tatilini yapmasaydık, Şubat ayında tıbbi sistemimizin başa çıkmasına izin vermeyen kritik göstergelere ulaşmış olacaktık. Yılın bu ne hareketsiz döneminde insanların hayatını ve sağlığını riske atacaktık. Şubat ayında başlayacak ve çok sayıda hastalığı önleyen dalgayı yıkmak için Avrupa’daki en hafif süreci gerçekleştirebiliriz.” dedi

Başbakan, hükümetin Şubat ayından sonra gelmesi beklenen aşıyı almadan önce tıbbi sistemi aşırı yüklememesinin önemli olduğunu sözlerine ekleyerek “8-24 Ocak tarihleri arasında, kış tatili karantinasını düzenledik. Temel amacı, nüfusun hareketliliğini sınırlamaktır. 25’inde, muhtemelen bu kuralların uygulanmasından önce yürürlükte olan “turuncu” bölgeye geçeceğiz.”

Ayrıca, yetkililerin bugün için sert karantina tedbirlerine 24 Ocak’tan daha uzun süre devam etme gereğini görmediklerini vurguladı.

Başbakan, “Mevcut karantina Şubat ayı sonuna kadardı. Büyük olasılıkla, aynı kararname ile 31 Mart’a kadar devam edeceğiz. Şu ana kadar uyarlamalı karantinayı iptal etmek için hiçbir neden yok. Hastalık ortadan kalkmadı.” diyerek “Avrupa yanıyor, Avrupa’ya açığız, devlet içinde açığız, bu yüzden karantinayı kaldırmamız için bir neden yok. Kendimizi erken şımartmamız gerekiyor. Karantinanın bu yıl çok uzun süreceğinden eminim. Ama tam olarak ne olacağı başka bir soru. ” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com