2020’de Ukrayna’da yoksulluk seviyesi nüfusun % 50’sine ulaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da geçtiğimiz yıl yoksulluk seviyesi % 50’ye ulaşırken, yaklaşık 20 milyon Ukraynalı’nın şu anda büyük bir para sıkıntısı yaşadığı belirtildi.

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada’nın Başkan Yardımcısı Elena Kondratyuk tarafından 1 Şubat Pazartesi günü Uzlaşma Konseyi toplantısında ifade edildiğine göre, birçok uluslararası kuruluşun verileri Ukraynalılar arasında % 50’yi bulan bir yoksulluk seviyesi olduğunu göstermektedir. Yoksulluk sınırının altında ise yaklaşık 19 milyon insan yaşamaktadır.

Bu bağlamda, parlamento Bakanlar Kurulu’na Ukrayna’da 2030’a kadar yoksullukla mücadele için bir strateji ve bir dizi önlemi acilen onaylaması talimatını verdi.

Kondratyuk, Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler’in hedefleri çerçevesinde yoksulluk seviyesini dört kat azaltarak aşırı seviyeyi ortadan kaldıracağını taahhüt ettiğini hatırlattı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com