2020’de Kiev, turist sayısındaki düşüş nedeniyle bir milyar dolar kaybetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi, 2020 yılında pandemi nedeniyle turist sayısındaki düşüş nedeniyle Kiev’in neredeyse bir milyar dolar kaybettiğini söyledi.

Kiev Şehir Devlet İdaresi Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Marina Radova bir basın toplantısında konuya değinerek 2019’da 1.5 milyon turistin Kiev’i ziyaret ettiğini, 2020’de ise bu sayının 377 bin 500’e düştüğünü belirterek, turizm sektörünün kayıplarını kısmen telafi etmeyi planladıklarını belirtti.

Radova “Temmuz ayı itibarıyla Kiev’in kayıpları neredeyse bir milyar doları buldu. Geçen yıl, sadece turizm vergisi 62 milyon UAH olarak gerçekleşti ve bugün 30 milyon UAH. İnşallah yıl sonuna kadar 40 milyon veya daha fazla gelir olacak. Şehrin bütçesi 20 milyon UAH düştü.” dedi.

Kiev Şehir Devlet İdaresi’nin 2021 planları içerisinde, medikal turizmi geliştirmek ve turistler için bir uygulama ve görme engelli insanlar için bir rota başlatmak bulunuyor. Ayrıca turizmin kalitesini artırmak için, turistlerle iletişim kurma olasılığı daha yüksek olan kolluk kuvvetlerini ve doktorları eğitecek olan Otelcilik Akademisi’ni kurmayı planlıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com