2020’de 1 milyonu aşkın Ukraynalı turist Türkiye’de tatilini geçirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların çoğu Antalya tatil beldelerinde dinlendi.

Turizm-Türkiye

Ukrayna ve Türk dışişleri bakanları ve Savunma Bakanlığı’nın katılımıyla 18 Aralık’ta Kiev’de gerçekleştirilen “quadriga” formatındaki müzakerelerde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açıklandığına göre 2020 yılında 1 milyondan fazla Ukraynalı turist Türkiye’yi ziyaret ederken, çoğu Antalya’nın tatil beldelerini tercih etti. .

Çavuşoğlu “Sadece Antalya olarak, bu yıl Türkiye’de yaklaşık bir milyon Ukraynalı misafir ağırladığımızı duyurmaktan gurur duyuyorum. Bundan çok memnunuz ” dedi.

Kasım ortasında, Türkiye karantina kısıtlamalarını sıkılaştırdı ve COVID-19 ile kötüleşen durum nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirdi. Ülkede kapalı sinemalar ve müzeler, restoranlar ve kafelerin (otel ve havalimanlarındaki kuruluşlar hariç) sadece paket servis için çalışmasına izin verildi. Yabancı turistlerin sokağa çıkma yasağına uymamasına izin verildi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, epidemiyolojik durum düzelene kadar Ukraynalıların ziyaret etmeleri tavsiye edilmeyen “kırmızı bölge” ülkeleri listesine Türkiye’yi de dahil etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com