17 yaşındaki Ilya Kovtun, artistik jimnastikte Avrupa şampiyonasının kahramanı oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna milli takımı, Mersin’de düzenlenen 2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda genel madalya sıralamasında birinci oldu. Aynı sıralamada Türkiye ise tarihinde ilk kez takım halinde ikinci oldu.

Ukraynalı sporcular yedi altın, altı gümüş ve iki bronz olmak üzere toplamda 15 madalya kazandı: Avrupa şampiyonasının gerçek kahraman ise, gençlerde beş altın, bir gümüş madalya kazanan 17 yaşındaki Ilya Kovtun oldu.

Yer aleti, kulplu beygir, atlama masası, paralel bar, halka ve barfiks aletlerinde performanslarını sergiledi.

Kovtun’un kulplu beygir, halka ve paralel barda eşi benzeri yoktu. Genel tasnifte 81 bin 465 puan topladı. Ardından yine bir başka Ukraynalı Volodimir Kostiuk 80 bin 198 puanla gümüş kazandı.

Kovtun’un başarısı sayesinde Ukrayna genel madalya sıralamasında kendinden emin bir şekilde birinci sırada yer aldı. İkinci sırada yer alan Türkiye milli takımı ise 8 madalya (iki altın, iki bronz ve dört gümüş) kazandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com