17 Mart’tan itibaren Ukrayna’da hava trafiği tamamen durdurulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, yeni tip koronavirüs COVID-19 nedeniyle hava trafiği 17 Mart’ta tamamen durdurulacak. Ülkeye dönmek isteyen Ukrayna vatandaşlarının karayoluyla geri dönmeleri gerekecek.

Verkhona Rada Başkanı Dmitriy Razumkov, “Yolcu trafiğine gelince, 17 Mart 00: 00’dan itibaren tamamen sınırlandırılacak. Tüm uçuşlar duracak. Vatandaşlarımız karadan ve denizden geri dönebilecekler.” dedi.

“Hava taşımacılığının tek alternatif olmadığını düşünüyorum. Ve vatandaşlarımızın geri dönüşü için başka mekanizmalar olacağını düşünüyorum. Ancak, Ukrayna vatandaşları ülkemizden ayrılamayacaklar. Motorlu ulaşım devletimizin topraklarına dönmenin bir yoludur. Kara yoluyla bunun sağlanması daha kolay. Hava taşımacılığından bahsediyorsak, maalesef, sadece Ukrayna vatandaşları için geçerli bir kısıtlama oluşturamayız.” diye ekledi.

Razumkov, Rada’nın tedbirlerle alakalı yasa tasarıları için birkaç olağanüstü toplantı yapacağını söyledi.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com