15 Haziran’dan itibaren Ukraynalılar ABD, İngiltere, Türkiye ve Arnavutluk’a uçabilecekler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

15 Haziran’dan itibaren Ukrayna uluslararası hava hizmetine yeniden başlıyor. Ukraynalılar ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri , İngiltere, Türkiye ve Arnavutluk’a uçabilecekler .

Uçak

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy tarafından duyurulduğuna göre Ukrayna havalimanlarında kontrol noktalarının faaliyetine devam edilmesi ve bazı yabancı ülke vatandaşların giriş yasağını kaldırmaya karar verildi.

“Bugün, bakanlar kurulu kararıyla, Ukrayna, havaalanlarında kontrol noktaları açtı ve COVID -19’un önemli bir yayılımı olan ülkelerin vatandaşı olmayan ve son 14 gündür bu devletlerin topraklarında bulunmayan bazı yabancıların girişine izin verdi . Bu değişiklikler, hava taşımacılığı işletmelerinin çalışmalarına devam edilmesine ve uluslararası hava trafiği oluşturulmasına olanak tanıyacaktır.” dedi.

Altyapı Bakanlığı, Ukraynalıların gidebileceği ülkelerin listesini açıkladı:
Arnavutluk ve ABD: sınır kısıtlamaları olmaksızın;
İngiltere: 14 günlük karantinaya tabi;
Türkiye: Sınır kısıtlaması olmayıp varışta test yapılır.

27 Haziran’dan itibaren varışta test yaptırmak kaydıyla Tunus’a uçmak mümkün olacak. Ukrayna’daki salgın durumu iyileşmesi sonrası 1 Temmuz’dan sonra sınır açma olasılığı da dikkate alınacak ülkeler ise: Kıbrıs, Karadağ, Gürcistan ve Yunanistan.

Krikliy “Şimdiye kadar bu ülkelerdeki epidemiyolojik durum nedeniyle İtalya ve İspanya’yı konuşmuyoruz” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com