14 AB ülkesi Ukrayna’dan gelen turistlere kapılarını açtı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Birliği’nin 14 ülkesi, Covid-19 koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasına karşı koymak için daha önce uygulanan kısıtlamaların hafifletilmesi kapsamında Ukraynalı turistlerin girişine izin verdi.

Ukraynalılar Vizesiz Seyahat

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Ülke ülke, AB ile vizesiz seyahatin tam etkisine geri dönüyoruz. Ukraynalılara seyahat özgürlüğü Dışişleri Bakanlığı’nın öncelikleri arasında yer alıyor.” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, son zamanlarda AB Konseyi’nin Ukrayna’yı, vatandaşlarına Avrupa Birliği’ne zorunlu olmayan seyahatlere ilişkin geçici kısıtlamaların kaldırılmasının önerildiği üçüncü ülkeler listesine dahil ettiğini hatırlatarak “AB Konseyi’nin tavsiyesine göre, Avrupa ülkeleri birbiri ardına Ukraynalıların her türlü seyahatine açılmaya başladı. İki haftadan kısa bir süre içinde Danimarka, Almanya, Belçika, Letonya, Litvanya, Estonya, Finlandiya, Slovakya, Slovenya, Hollanda, Fransa, İsveç, İspanya, Portekiz listeye eklendi. Çoğu ülkede, giriş için tam aşı sertifikasına veya negatif test sonucuna ihtiyacınız var.” denildi.

Bakanlık, her bir ülkeye giriş koşullarının farklılık gösterebileceğine dikkat çekerek, ülkelere ait detayların Dışişleri Bakanlığı’nın interaktif haritasından kontrol edilebileceğini de hatırlattı.

ukrhaber.com

Ukrayna’da 11 termik santral kömür ve gaz yetersizliği sebebiyle kapatıldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com