100. Yılında Milli Mücadele Paneli Kiev’de Yapıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

EkoAvrasya Ukrayna Derneği tarafından desteklenen ve Kiev Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kiev Milli Dil Bilim Üniversitesi 3 numaralı binada düzenlenen panelde 100. yılını idrak ettiğimiz Milli Mücadele konuşuldu.

Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Kalan Milli Mücadele öncesinde Türkiye’nin durumunu ele aldı. Kiev Yunus Emre Enstitüsü Müdürü ve tarihçi Dr. Ender Korkmaz ise Atatürk’ün Samsun’a çıkış sürecinden Cumhuriyetin ilanına giden süreci anlattı.

Her iki ülkenin milli marşlarının söylenmesinden sonra panelin açılış konuşmasında Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Milli Mücadele’nin önemine değindi.

Panelde Kiev Büyükelçisi Sayın Yağmur Ahmet Güldere ve eşi Seda Güldere,  Kiev Milli Dil Bilim Üniversitesi öğretim üyeleri, Türk ve Ukraynalı öğrencilerin yanısıra EkoAvrasya Ukrayna Derneği Başkanı Evren Damyan,  EkoAvrasya Ukrayna Derneği Genel Sekreteri  Kadir Çurku ve yönetim kurulu üyeleri, Ukrayna Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Rasulov, Ukrayna Gagauz Birliği adına Doç. Dr. Tudora Arnaut hazır bulundu.

Panelde fotoğrafları yüksek çözünürlüklü olarak görmek için tıklayınız.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com