10. Odessa Film Festivali’nin En İyi Filmleri Açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

10. Odessa Uluslararası Film Festivali’nin Büyük Ödülü Kırım Tatarlı yönetmen Nariman Aliyev’in “Home” ve Gürcü yönetmen Levan Akin’ın “And Then We Danced” filmlerine verildi.

Uluslararası yarışma programının en iyi filmi aynı zamanda İsveç-Gürcistan ortak yapımı “And Then We Danced” oldu. Film, Gürcü Ulusal Topluluğu “Merab”ın genç dansçılarından birinin hırslı rakibine aşık olması ile yaşadığı radikal değişimleri anlatıyor. En iyi oyuncu “Golden Duke” ödülü bu filmdeki rolü ile Levon Gelbakhiani’ye verildi.

Kırım Tatarı Ukraynalı yönetmeni Nariman Aliyev‘in ilk uzun metrajlı filmi “Home” ise Cannes Film Festivali’nin Özel Gösterim programı için seçildi. Hikayede, en büyük oğlunu Ukrayna’nın doğusundaki savaşta kaybeden Mustafa’nın işgal altındaki Kırım’da oğlunu gömmeye karar vermesi üzerine en küçük oğluyla birlikte, ilişkilerini derinden etkileyecek olan yolculukları anlatılıyor.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com